Причината е ръстът на минималната работна заплата от 1 януари тази година,

...
Причината е ръстът на минималната работна заплата от 1 януари тази година,
Коментари Харесай

Вдигат заплатите на полицаите със средно образование frognews.bg

Причината е ръстът на минималната работна заплата от 1 януари тази година, която стана 780 лв. за цялостен работен месец, при естествена дълготрайност на работното време 8 часа и 5-дневна работна седмица, както и размерът на минималната часова работна заплата от 4,72 лева

 

Това постанова смяна в минималните прагове на заплати за длъжностите на държавните чиновници, които да дават отговор на минималната заплата.

 

Така, съгласно наредбата, началната заплата за всички длъжности към този момент не може да бъде по-ниска от 780 лв.. Разлика обаче има в оптималните прагове. 

 

Най-висока заплата получава техническият помощник към кабинета на министъра – 2036 лв..

 

От експертите със приблизително обучение и професионална подготовка в Първа група попадат техник строителство и архитектура и механически началник строителство, за които оптималната заплата е 1188 лв..

 

След тях са експертите от втора група, където попадат механик инвеститорски надзор и контрольор надзор на общоопасни средства с таван на заплатата от 1084 лв.. В тази група са и счетоводителите, фотографите и фелдшерите.

 

Максималната заплата за шеф на стол, общежитие или хижа е 1075 лв., а за хазаин, доставчик и машинописец – 1036 лв.. Шофьорите, които са на държавна работа, без значение дали карат рейс, камион, лек автомобил или противопожарен автомобил, получават оптимално 1051 лв., написа още в наредбата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР